Ellopta az összegyűjtött pénzt

Egy V. kerületi általános iskola és gimnázium alapítványi pénzét nyúlta le az azt kezelő tanár, aki egyben a Fidesz–KDNP delegáltja a kerületi önkormányzatnál, tudta meg a HVG. Miután kiderült, hogy lenullázta a szülők által táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra összedobott pénzt, a pedagógus hirtelen szabadságra ment, kollégáival pedig titoktartási nyilatkozatot írattak alá, de az ügy mégis kiderült.

A HVG úgy tudja, hogy az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának szülők által összeadott, milliós megtakarítását K. András, az intézmény egyik pedagógusa tüntette el.

Az oktatót az intézményben „fideszes” tanárként emlegetik, mivel a kormánypárt egyik V. kerületi delegáltja.

A napközis tanár „váratlanul” szabadságra ment, miután kiderült, hogy eltűnt a többmilliós összeg. A diákokat és a szülőket viszont nem tájékoztatták arról, hogy nincs meg a gyerekeikre szánt pénzt, sőt a többi tanárral még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak, nehogy kitudódjon, mi történt.

Az iskolai alapítvány egy korábbi támogatásra buzdító közleményében az is olvasható, hogy a diákokra szánt pénzt közvetlenül „K. András tanár úrnál (3/b.) is lehet fizetni!”.

K. András azonban áprilisban, a júniusi tanévzárásig elpárolgott az iskolából, az igazgató, Arapovics Miklós, pedig rendkívüli tanári értekezleten jelentette be: „visszaélés” történt az alapítvány vagyonával.

A HVG forrásai szerint fennáll a gyanú, hogy az intézmény vezetése el akarja tussolni az ügyet, és valószínűnek tartják, hogy a gyanúba keveredett tanár politikai kapcsolatai révén úszhatja meg az ügyet.

A BRFK a lapnak megerősítette: az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A további részletek ITT olvashatók.

Forrás: alfahir.hu


Kiegészítés. A  rádió reggeli híreiben azt is megemlítették, hogy a tanár visszafizette az összeget, de ettől még elítélhető. A visszafizetés maximum enyhítő körülmény lehet. ( az portál szerkesztője)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .