Lakat alatt a Váci utcai lehúzók

A Váci utcai vendéglőben régóta lehúzták már a vendégeket, évekkel ezelőtt rejtett kamerával mutatták be tévések a csalásokat.
Az ügyészség indítványozta a túlszámlázós belvárosi szórakozóhely működtetőinek előzetes letartóztatásba helyezését – közölték kedden délután. A vendéglátóhelyen vasárnap hajnalban razziáztak a rendőrök, összesen 12 embert vittek be. A gyanú szerint elsősorban külföldi vendégeknek állítottak ki irreálisan magas számlákat.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a két üzemeltetőt egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek veszélye miatt. A végzés a védelem fellebbezése miatt nem jogerős.

A vendéglátóhely személyzete, összesen tíz ember, gyanúsítottként szabadlábon védekezik – tették hozzá.

A Váci utcában üzemelő, külföldieket átverő sörözőben a rendőrség adatai szerint az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsítottak meg. A bűnszövetségben működő csoport legalább 3 millió forint pluszbevételre tehetett szert a csalással a pubban. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a hely nevét, az ott készült videófelvétel alapján azonban a magát egyszerűen csak Pubnak nevező helyről van szó.
2014-ben az egyik holland országos kereskedelmi tévé mutatta be rejtett kamerás felvételek segítségével, hogyan húzzák le a turistákat a budapesti belvárosban.

Forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .