Kijárási tilalom

Oszlatás a Kossuth téren, egy nő kórházban

Budapesten 2018. szeptember 17-én 3 óra és 5 óra között, védett vezető érkezése miatt a rendőrség kiürítette a Budapest, V., Kossuth teret, és felszólította az oda bejelentett – gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény résztvevőit – hogy gyülekezési jogukat a személy és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják.

A felszólításnak 27 személy nem tett eleget, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. A rendőri intézkedés következtében személyi sérülés nem történt, egy zavartan viselkedő nőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

A rendőrök a 27 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. irja a police.hu

A 24.hu cikke szerint A Kossuth térre szeptember 8-a és október 5-a között jelentettek be  folyamatos tüntetést. Azt a rendőrség jóváhagyta, ezért az oszlatást a Tuareg néven ismert Szabó Gábor törvénytelennek nevezte közösségi oldalán ugyanúgy, mint amikor néhány napja Orbán Viktor és Nguyen Phu Trong találkozója miatt 26 embert távolított el a rendőrség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .