Védelem a hideg, meleg és zaj ellen

A várva várt nyár szeszélyes, hol meleg, hol hideg időjárással váltakozik. A meleg és hideg, hűvös levegő elleni védekezés hatékonysága azonban nagyban múlik az ajtón és ablakon, vagyis a nyílászárók minőségén, és az árnyékolás módján is. A jó minőségű, hatékony árnyékolástechnikával ellátott nyílászárók ugyanis akár 5-6 fokkal is befolyásolhatják az otthonunk hőmérsékletét.

Nyáron a hűtésen, télen a fűtésszámlán spórolhatunk jelentősen velük. De hogy fokozzuk az előnyöket, jelentős zajgátló hatással is rendelkeznek, ezért egy belvárosi nyüzsgő utcában szinte biztosan elengedhetetlen a használatuk.

„Az új, jobb minőségű nyílászárók önmagukban is védenek a hőtől, de a külső árnyékolással kiegészítve igazán hatékonyak. A benti árnyékolás, amely legtöbbször sötétítőfüggöny, roletta vagy reluxa, nem oldja meg olyan hatékonyan a hő és fény kizárását, mint a külső árnyékoló eszközök. Az utóbbiak, mint a redőny, zsaluzia és napháló az ablaküveg felmelegedését is megakadályozzák”

– tudtuk meg Arrasz Imrétől, a Delta Building Kft. cégvezető-tulajdonosától. A zajgátló hatást nem szoktuk szem előtt tartani, de a korszerű műanyag ajtók és műanyag ablakok már sokkal hatékonyabbak ezen a téren.

Szakszerű, teljes körű ablakcserét szeretne? Kérjük, kattintson ide!

Nemcsak kényelem, hanem költség szempontjából is jelentős különbség érhető el a megfelelő árnyékolástechnika alkalmazásával. A külső árnyékolással nyáron akár 5-6 Celsius-fokkal csökkenthető az otthonunk hőmérséklete, míg télen 20-30 százalékkal mérsékelhető a lakás energiafogyasztása. Bár az ablak- és ajtócserét sokan csak az őszi-téli szezonban érzik aktuálisnak, valójában a tavaszi-nyári időszak a legkedvezőbb erre. Így nemcsak a fűtési szezonra készülünk fel időben, hanem már a nyári meleg ellen is hatékonyan védekezhetünk.

Szakszerű, teljes körű ablakcserét szeretne? Kérjük, kattintson ide!