A Fővárosi Vízművek is csatlakozik a rakpart-felújításhoz

Megkezdődtek az idei év legjelentősebb vízhálózati rekonstrukciójának előkészítő munkálatai.

A Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő nagyszabású projektjeihez csatlakozva a Fővárosi Vízművek megújítja az Erzsébet híd és Margit híd között húzódó 1200 mm átmérőjű SENTAB-vezetéket.

A Lánchíd és az alsó rakpart Parlament és Margit híd közti felújítása, valamint a RAK-PARK projekt kiegészítéseként a Kossuth tér és a Március 15. tér között, az alsó rakpart mintegy 3 kilométeres szakaszán épül új ivóvízvezeték.

Szponzorált tartalom

Káta Jako Kft. Építés-bontás-földmunka

  • Egy bontási munkában miért szükséges a bontott törmelék szelektálása?
    by katajako on 2024.03.25. at 18:15

    A bontási munka során a bontott törmelék szelektálása több szempontból is fontos: Összességében a bontott törmelék szelektálása nemcsak környezetvédelmi és gazdasági előnyökkel jár, hanem biztonságosabb és fenntarthatóbb építőipari tevékenységet is eredményez. A Egy bontási munkában miért szükséges a bontott törmelék szelektálása? bejegyzés először Káta Jako Kft.-én jelent meg.

A Margit híd és Erzsébet híd között 1974-ben létesített főnyomóvezeték az akkori időkben legkorszerűbbnek számító feszített vasbeton anyagú SENTAB csövekből épült, melyek azonban lassan az 50 évre tervezett várható élettartamuk végéhez közelednek. A mostani felújításnak köszönhetően megelőzhetőek a város több pontján fektetett hasonló SENTAB-vezetékek esetében az utóbbi időben mind gyakrabban tapasztalható csőtörések.  

A Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Vízművek javaslatára az amúgy is jelentős felbontásokkal járó rakparti munkálatokhoz igazította a vezeték cseréjét. Mivel az egyébként is esedékes rekonstrukció a különböző beruházásokkal összehangoltan valósul meg, jelentősen lerövidül a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó munkálatok ideje – tájékoztatta portálunka a Fővárosi Vízművek

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]