A Kúrián is vesztett az V. kerület, ki kell adni a lakásgazdálkodási adataikat

2015-ben a Város Mindenkié csoport nevében Udvarhelyi Tessza aktivista tett fel kérdéseket minden budapesti önkormányzatnak az önkormányzati lakásgazdálkodási adataikról, ezekre az V. és a IV. kivételével mindegyik kerület válaszolt. A Belváros és Újpest önkormányzata ellen ezért pert indítottak, és a bíróság első- és másodfokon is elrendelte az adatok kiadását.
Ennek azóta Újpest eleget is tett, az V. kerület azonban tovább sunyiskodik: a jogerős ítélet ellenére sem hajlandó kiadni az önkormányzat a lakásgazdálkodási adatait. Azt mondták, azért nem adják ki az adatokat, mert fellebbezéssel élnek az ítélettel szemben.
Így jutott el az ügy a Kúriáig, ahol kedden szintén a Város Mindenkié aktivistájának adtak igazat, és elrendelték, hogy a belvárosi önkormányzat adja ki az adatokat.
A Kúria az ítélet indoklásában kifejtette, hülyeség az V. kerületi önkormányzat érve, mi szerint a kért új adatok létrehozása túl nagy munka lett volna az önkormányzatnak, hiszen az aktivisták adatigénylését a Belváros-Lipótvároson kívül minden önkormányzat nagyobb bökkenők nélkül teljesíteni tudta.

2240cookie-checkA Kúrián is vesztett az V. kerület, ki kell adni a lakásgazdálkodási adataikat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .