A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke 3-6 százalék közötti eredményre számít

Az országos listán 3-6 százalék közötti eredményre számít Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint esélyes, hogy a szervezet jobb eredményt ér el, mint négy éve.

    Kovács Gergely vasárnap este, az urnazárást követően az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: az MKKP-nek sikerült megvalósítania azt a célját, hogy a kampánybüdzséjük felét „értelmes dolgokra” költsék el – azaz pályázatot írtak ki hasznos és kreatív projektekre -, de még így is mintegy 50 millió forint maradt a kasszában.


    „A magyar pártfinanszírozás szépsége, hogy egy hónap alatt annyi pénzt kapsz, mint amúgy két vagy három év alatt a párt működésére, és tényleg 3-4 hét alatt kell mindent elkölteni”

– fogalmazott, hozzátéve: nem óriásplakátokra és kommunikációs tanácsadókra igyekeztek fordítani a kampánybüdzsét, ezért is volt a pártnak viszonylag kevés plakátja az utcákon.
    Kovács Gergely kiemelte, hogy éppen a nagyrészt a 12. kerületet lefedő Budapest 3. választókörzetben várható a legmagasabb részvételi arány, ahol egyéniben ő is indult.


    Az országos részvételi adatokról szólva elmondta: „az a lényeg, hogy elment mindenki; ezek szerint mégsem valósult meg az, hogy a vidékiek majd elmennek a földekre dolgozni”.


    Az MKKP elnöke úgy érzi, elsősorban a magasabb végzettségűeket, a fiatalabbakat és a nagyvárosi lakosokat sikerült megszólítaniuk, az eddigi adatok szerint pedig a nagyvárosokban magasabb volt a részvétel, mint a kisfalvas körzetekben.
    Mint felidézte, két nappal ezelőtt a Facebookon végeztek egy nem reprezentatív, de azért nagy mintás, 6000 ember által kitöltött kutatást, hogy felmérjék az MKKP Facebook-oldalát követők választási preferenciáit listán és egyéniben is.


    A felmérés eredménye szerint az MKKP listás szavazóinak kétharmada átszavazást tervezett egyéniben a közös ellenzéki jelöltre.
    „Erre mi is utalgattunk az elmúlt hetekben, hogy nekünk elsősorban a lista a fontos” – közölte, hozzátéve: az egyéni jelöltek indítására elsősorban azért volt szüksége a pártnak legalább 71 körzetben, mert ez volt a feltétele az országos listaállításnak.


    Kovács Gergely emlékeztetett arra, hogy ezért sok helyen az egyéni jelöltjük mellett nem is nagyon, inkább csak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mellett kampányoltak.
    A párt elnöke elmondta, hogy 3-6 százalék közötti listás eredményt vár. „Nem fogom elsírni magam a 3-tól sem, nyilván tudjuk tovább csinálni, amit eddig is csináltunk, de úgy tűnik, arra van esély, hogy jobb eredményt érjünk el, mint négy éve” – közölte Kovács Gergely.

Választások 2022-23-24 A fovarosunk.info választási melléklete

  • Lázár halálra ítélné a pedofilokat?
    by valasztas2022 on 2024.03.01. at 12:44

    Személyes véleménye, hogy „Vásárhelyi Jánosnak a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak”. Közölte: azon kevés politikusok közé tartozik, akik a halálbüntetés pártján vannak. Azt mondta, bántja és dühíti, hogy K. Endre – „akinek szintén a börtönben és nem presbitériumban volna a helye” – házi őrizetbe került viszonylag hamar. Ezek a problémák a jövőre nézve jogalkotással megoldhatók, a múltra A Lázár halálra ítélné a pedofilokat? bejegyzés először Választások 2022-23-24-én jelent meg.

  • Bilincsbe verve vitték el Ónodi István lelkészt
    by valasztas2022 on 2024.02.20. at 13:48

    A Bilincsbe verve vitték el Ónodi István lelkészt bejegyzés először Választások 2022-23-24-én jelent meg.

  • Ezt elkoncesszinálták!
    by valasztas2022 on 2024.02.19. at 21:45

    Várhatóan szombat reggel lezárják az M30-as autópálya egy részét, mert az elmúlt időszakban Szikszó térségében a sztráda szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott – közölte csütörtökön a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). Az elmúlt időszakban az M30-as 38-as kilométerénél, Szikszó térségben az autópálya szerkezete több helyen is elmozdult, megcsúszott. Emiatt a burkolaton repedések jelentek A Ezt elkoncesszinálták! bejegyzés először Választások 2022-23-24-én jelent meg.