Fidesz – Az EU nem ad pénzt a védekezésre

Arold Péter

A Fidesz egy rövid politikai kommünikét készített arról, hogy az EU semmilyen támogatást nem nyújt Magyarországnak a koronavírus elleni védekezésre.

Az Európai Parlament is megszavazta az Unió 37 milliárd eurós mentőcsomagját, mely a koronavírus elleni védekezésre és a gazdasági károk enyhítésére szolgál. A keretből elvileg 5,6 milliárd euró jut Magyarországra, de a tényleges forrás ennél lényegesen kevesebb lesz, hiszen a pénzt már elköltötte a kormány nagyrészt.

A keretből Magyarországra 5,6 milliárd euró jut, azonban a magyar kormány már korábban lekötötte az összes forrást, így ez nem jelent plusz összeget. Persze a szerződéseket fel lehetne mondani, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Kormányinfón egyértelművé tette, hogy a kormány nem szeretné ezt megtenni.

VAGYIS AZ 5,6 MILLIÁRD EURÓ A GYAKORLATBAN NEM SOKAT JELENT MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA.

Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője pénteken közölte: levélben kérdezte meg Elisa Ferreira kohéziós ügyekért felelős uniós biztost, hogy az EU 37 milliárd eurós Koronavírus-reagálási befektetési kezdeményezéséből Magyarországnak mennyi jut. A biztos válaszából kiderült, hogy

MAGYARORSZÁG ÖSSZESEN 5,6 MILLIÁRD EURÓ, VAGYIS MINTEGY 2000 MILLIÁRD FORINTNYI TÁMOGATÁST HÍVHAT LE AZ ALAPBÓL, ÉS EBBŐL 1,468 MILLIÁRD EURÓ VAGYIS 520 MILLIÁRD FORINT MÁR A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁRNÁL VAN

portfolio.hu

A Fidesz ettől függetlenül a következőket állítja.

https://www.facebook.com/FideszHU/videos/2057002737778868/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .