Díjmentes utazás az egészsgügyiseknek

Az Operatív Törzs mai határozatával összhangban, Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ járatain is ingyenesen utazhat minden egészségügyi dolgozó a vészhelyzet megszűnéséig.

 

A díjmentes utazásra való jogosultságot többfajta dokumentummal lehet igazolni.

 

A járványhelyzetben mutatott kimagasló munkájukért minden egészségügyi dolgozó ingyenesen utazhat a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a GYSEV, és a VOLÁNBUSZ Zrt. járatain. Erről ma délelőtt, 11 órakor tájékoztatott az Operatív Törzs. A helyközi szolgáltatók mellett az ingyenes utazás lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ is biztosítja az egészségügyi dolgozók számára, ezzel is segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

Hogyan igazolhatják az egészségügyi dolgozók utazási jogosultságukat?

A korlátlan díjmentes utazási jogosultság

  • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy
  • az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.
  • Ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával is lehet díjmentesen utazni.

Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, 2020. március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. Az Utazási utalványra a jogosultság ellenőrzése során nem kerül bejegyzés.

A BKK arra kéri az egészségügyi dolgozókat, hogy utazáskor mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat. A díjmentes utazás a vészhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .