A légkör egyre fagyosabb Orbán körül

Egy régi “harcostársa” fordított hátat Orbán Viktornak és mondott le megbízotti tisztségéről miközben Goebbelshez hasonlította Orbánt tusványosi beszéde miatt.

Hegedűs Zsuzsa, kinek tevékenységét az ellenzék oly sokszor és sok minden miatt kritizálta, faképnél hagyta a miniszterelnököt.

Mint mondta a “homofób” törvény is problémás volt már nála, de ezzel a Goebbels-i propaganda beszédével már nála is lecsengett. Húsz évet dobott a sutba, és megírta lemondását, melyet a hvg.hu számára is elküldött. Idézzük:

„Őszintén sajnálom, hogy egy ilyen szégyenteljes állásfoglalás miatt kell megszakítanom azt a kapcsolatot, ami, bár az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt kezelhető számomra, még rövidtávon fenntarthatónak látszott. Egy ilyen, az összes alapértékemmel ellentétes beszéd elhangzása után azonban nem maradt más választásom: annak ellenére, hogy az eredeti felkérésedben szereplő, teljes szabadságomat soha semmiben nem korlátoztad, most nyilvánosan kell szakítanom veled a Tusnádfürdőn elhangzottak miatt.”

Most hirdetünk

Hát nem egyszerűbb?

Emlékeztette Orbánt a levélben arra is: már személyesen is elmondta neki, hogy szerinte az említett vállalhatatlanság határát már a „homofób” törvény is túllépte, ő mégis folytatta a felzárkóztatási programmal kapcsolatban kapott megbízását, munkáját, de a „tusványosi beszéded még ezen előzmények ellenére is meglepett”. Hozzátette: „Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.” – írta a telex.hu

“A miniszterelnök a levelet megkapta. Tudomásul vette”

– válaszolta Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan a hvg.hu-nak arra a kérdésére, hogy megkapta-e a kormányfő Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott levelét, amelyben a szociológus bejelenti lemondását.

A teljes levél a Hvg.hu-n olvasható.

Szikratávíró A pokol kapujában

 • Post Title
  by szikrataviro on 2022.08.14. at 13:12

  Arold Péter A Jobbik követeli, hogy Jakab Péter adja vissza a mandátumát, „felszólítják Jakab Pétert, hogy a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek” Mint A bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

 • Ez be fog baszni emberek
  by Arold Péter on 2022.07.30. at 16:54

  Évtizedek óta sejthető volt, hogy Putyin nem ül meg a valagán. Amióta ő ül a lovon, azóta Európa a bombán. Folyamatosan terelt, altatott, békésen szunyókált, lovagolt, pecázott, medvével bunyózott. Várt. Míg nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy kilépjen Moszkva melletti dácsájából és a kezébe vegye a távcsöves Dragunov fegyverét, A Ez be fog baszni emberek bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.

 • Jeffrey Sonnenfeld szerint az oroszok meg vannak lőve
  by Arold Péter on 2022.07.30. at 16:39

  A szankciók hatékonyan megbénították az orosz gazdaságot. Ez a következtetés a Yale-i Jeffrey Sonnenfeld és 18 c0-szerző új, 118 oldalas tanulmányában . Miért számít: Az orosz szankciókkal kapcsolatban az a nagy kérdés, hogy van-e foganatja, ha kizárják az orosz olajat és gázt. Míg a hivatalos orosz statisztikák azt sugallják, hogy a gazdaság olaj- és gázbevételeit A Jeffrey Sonnenfeld szerint az oroszok meg vannak lőve bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.