Gyilkosság a Károlyi kertben

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal külföldi férfit – közölte a Fővárosi Főügyészség

A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú férfi 2020. február 7-én egy ismerősével szórakozni indult, majd az éjszaka folyamán  nagyobb mennyiségű alkoholt ivott. A férfi hajnalban, ittasan indult vissza a belvárosi tartózkodási helyére. A férfi az V. kerület, Károlyi kert mellett haladt, amikor – pontosan nem ismert előzmények után – megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába. A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd kétszer arcon ütötte, és késsel egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A támadást követően a vádlott elfutott. 

A sértett életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogásról szóló korábbi sajtóközleménye, videóval, az alábbi linken érhető el:

A felvételen a vádlott látható a bűncselekmény előtt, majd közvetlenül utána, ahogyan futva menekül.