Hiba a gépezetben. Nem ez az első öngól

Kovács Alex Gábor

 Metropol szerint a koldusmaffia pokoli állapotokat teremt a – tavaly államosított és ingyenesen az V. kerületi önkormányzat vagyonkezelésébe adott – Vörösmarty téren.

Babával és kutyával koldulnak a kéregetők a patinás belvárosi téren – írja a propagandalap. Mi még hozzátennénk azt is: jól láthatóan valóban nincs rend, „dolgozik” a koldusmaffia, „dolgoznak” az illegális utcai árusok, a segway-esek és e-rolleresek sokszor teljesen szabálytalanul, a gyalogosokat veszélyeztetve közlekednek.

Vajon Belváros fideszes polgármestere szerint nem kellene már lépni az ügyben – ha már a fideszes propaganda is a címlapon üzeni? Vagy neki csak annyi a feladata, hogy a haveri vásárszervező céget százmilliós kedvezményekhez juttassa a belvárosiak kárára?

Mindazonáltal élünk a gyanúval, hogy a fideszes propaganda már megint tátott szájjal ténfereg abban a bizonyos erdőben, ahová Karácsony Gergely „gazos fővárosi területei” kapcsán már betévedtek: a jelek szerint elfelejtették, hogy a Vörösmarty teret tavaly államosították és az V. kerületi önkormányzat ingyen és bérmentve megkapta a vagyonkezelői jogokat a következő 99 évre… Vagyis: bármi is történik a téren, azért a fideszes kerületvezetést terheli a felelősség.

További „érdekesség”: a cikkhez mellékelt fotók a Váci utcában készültek, ami szintén V. kerület tulajdona. Vagyis: e ponton is sikerült a fideszes propagandának páros lábbal beleállnia a fideszes kerületvezetésbe. Mert bizony a Váci utcában is ugyanilyen közállapotok uralkodnak. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .