Vége a Kistehénnek

Peter Rockerboyler/MTI

Befejezi a közös zenélést a Kistehén zenekar. A több mint másfél évtizede létező népszerű alternatív rockformáció nyári fesztiválfellépések után búcsúkoncertjét július 30-án adja a Budapest Parkban.

Nekik köszönhető többek között az örök sláger a Szájber gyerek

A zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett. A Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, szeretnének új játszóterek után nézni, szóló-, illetve egyéb projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat – közölte a menedzsment csütörtökön az MTI-vel.
A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, ebből alakult két évvel később Kollár-Klemencz László (ex-Andersen) vezetésével a zenekar. A tagság többször átalakult, a legnagyobb változás 2010-ben történt, amikor négyen távoztak. A jelenlegi felállásban a frontember mellett Sidó Attila gitározik, Vajdovich Árpád basszusgitározik, Weil András billentyűs hangszereken játszik, Jancsovics Máté pedig dobol.
A csapat hét albumot készített: a Zene a nyulaknak 2002-ben, a Csintalan 2004-ben, a Szerelmes vagyok minden nőbe 2006-ban, az Ember a fán 2008-ban, a Picsába az űrhajókkal 2010-ben, az Elviszlek magammal 2012-ben, a Szomjas nők 2014-ben, a Bocsánat pedig tavaly jelent meg. A Kistehén turnézott Európában és Amerikában, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, a Jó csávó a Markó, a Szerelmes vagyok minden nőbe, Elviszi a szél vagy a Bocsánat.
Zenéjüket a sodró lendület jellemezte, Kollár-Klemencz László szociálisan érzékeny szövegeiben a humor és az abszurditás is fontos szerepel játszott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .